19:00

Hallstahammars SK FK

Referat: IK Oden - Hallstahammars SK FK

Vi fick några sena återbud till denna match (Jocke S och Alan) men Josué ersatte så vi hade fyra avbytare.
Dock en tidig skada på Albin som blev trampad i ansiktet i en duell med f d Oden-spelaren Patient. En olyckshändelse men Albin blödde ymnigt ur ett jack i nästan så han fick bryta matchen efter bara 5 minuter. Jonathan Bertilsson ersatte, placerades på centralt mittfält och Oscar flyttades ner som mittback.
Annars så startade HSK klart bäst, inte minst genom nämnde Patient och Chris som även han spelade för oss ifjol. Båda är snabba och irrationella och skapade stora besvär för vårt försvar. Men backlinjen spelade smart och tillät dem inte komma till några riktigt klara lägen, förutom ett friläge som Linus räddade med en benparad.
Å andra sidan gjorde vi mål på vår första målchans i matchen, vilket var helt emot spelets logik.
Erik vände bort sin motståndare på högerkanten och slog ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där Johan kom och nickade bollen i stolpen, varpå Eddie rullade in returen från nära håll!
Resten av första halvlek blev ett rent ställningskrig. Vi fick inte igång vårt vanliga spel, utan tvingades till att slå långbollar som HSK:s backlinje ganska enkelt kunde rensa bort. HSK körde även denna taktig så det blev "pingisfotboll" utan att något av lagen kunde hålla bollen någon längre stund.
1-0 ledningen i paus var inte rättvis för HSK var det bättre laget.

Händelser 1:a halvlek
5' Albin fick en stämpling i ansiktet och tvingades bryta p g a kraftig blödning
15' HSK lägger ett frisparksinlägg som en spelare i straffområdet skarvar bakåt till lagkamrat som får på en stenhård träff men bollen smiter precis utanför vänstra stolpen
17' 1-0 Oden genom Eddie (assist Johan). Efter fint förarbete av Erik som slog inlägget.
19' Patient i HSK kommer fri med Linus som gör en fin benparad på avslutet
25' Floda slänger ett långt inkast till Hampus som är inne i motståndarnas straffområde och lägger bollen till Erik som skjuter ett hårt skott som målvakten tippar till hörna
33' Hadi spelar fram Eddie som spurtar sig fri med målvakten men lägger bollen utanför
37' Hörna av Erik som Jonathan B nickskarvar mot bortre men HSK lyckas rensa undan
39' Kontring av HSK som sätter en djupledsboll till Patient som slår en farlig passning snett inåt bakåt där det kommer många spelare men Oscar läser passningen och lyckas blockera skottet som är på väg in

I andra halvlek spelade vi bättre såtillvida att vi lyckades få större bollinnehav och skapa målchanser. Det enda man kan klaga på var att vi inte lyckades göra mål trots flera frilägen. Förutom ett perfekt nickmål av Hadi som domaren dömer bort efter protester av HSK som menade att Hadi ruffat målvakten. Dock gick han ju enbart på bollen så det var ett tveksamt domslut.
En del bök och flera gula kort för båda lagen. Vi spelade cyniskt på slutet genom att lägga korta hörnor och döda spelet vid hörnflaggan. Inte så snyggt men taktiskt viktigt för det räckte till seger och tre poäng!

Händelser 2:a halvlek
48' Erik tar sig fram till högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Josué som skjuter men får felträff så bollen går till Eddie som skjuter via motståndare till hörna
49' Hörna av Erik som Azeez skarvar till Eddie som försöker sätta bollen innanför främre stolpen men den styrs ut av en motståndare till ny hörna
49' Azeez slår denna hörna som Jocke J skarvar tätt utanför
55' Hampus slår en djupledsboll som Azeez hinner ikapp och han lägger sedan ett inlägg till Hampus som han bollar upp och skjuter på volley men framrusande motståndare lyckas täcka, synd för det var en riktigt skön träff på bollen
56' Erik lägger en hörna efter marken till Hadi som skjuter ett skruvat skott som stryker bortre krysset, oerhört nära att gå in!
58' Eddie blir framspelad till ett friläge och skjuter men målvakten gör en fantastisk benparad och räddar
61' Azeez lägger en perfekt hörna till Hadi som nickar bollen i mål. Det ser ut som om domaren godkänner målet först för han pekar mot mittpunkten men efter protester från HSK så ändrar han domslutet till frispark för ruff på målvakten (som dock var sen in i situationen, Hadi gick enbart på bollen)
62' Snabb kontring av HSK och Patient kommer fri med Linus men dröjer med avslutet så pass länge att Oscar hinner emellan och gör en kanonbrytning!
67' Gult kort på Jocke J för armbågstackling
70' Gult kort på Erik för fasthållning
74' Gult kort på nr 9 i HSK och Azeez för inbördes gruff
76' Johan väggar med Eddie som kommer fri med målvakten men lägger skottet utanför
79' Hadi lyfter bollen högt till Eddie som skarvar fram den till Erik som kommer fri med målvakten men placerar skottet i burgaveln
80' Hampus lägger en perfekt djupledsboll till Eddie som tar sig förbi ena mittbacken, har läge att passa till Erik som kommer vid bortre men försöker placera in bollen i bortre hörnet, dock är avslutet svagt och bollen går utanför bortre krysset
83' Eddie spelar fram Johan till friläge men återigen räddar målvakten avslutet. Skulle dessa målmissar straffa sig?
85' Frisparksvariant av HSK där bollen petas så att spelaren har fritt skottfält och han får på en kanonträff men Linus står rätt placerad och greppar bollen!
87' Gult kort på nr 11 i HSK för spelförstörelse
90' HSK tar sig fram till ytterligare en målchans, ett skott som ändrar riktning på en av våra spelare men Linus är med på noterna och hinner dit trots riktningsförändring

Viktig seger när inte spelet klaffar. Vi hade dock ett oerhört starkt försvarsspel på alla positioner.
Vilket innebar att vi höll nollan för andra matchen i rad (och 5:e halvleken)!
Fruktkorgarna gick till de spelare som jobbade allra bäst i försvaret: Hadi och Jocke J!